Sunday, October 21, 2012

Αποτέλεσμα ΓΣ 16ης/10/2012

Στη ΓΣ του ΣΦΙΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, κατατέθηκαν 4 πλαίσια, που συγκέντρωσαν τις ψήφους που αναφέρονται παρακάτω:

-Πλαίσιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:  228
-Πλαίσιο ΠΑΣΠ: 128
-Πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα: 19
-Πλαίσιο Συντονιστικού Κατάληψης 100
-Λευκό: 19

Υπερίσχυσε πλειοψηφικά το πλαίσιο που κατέθεσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το οποίο προέβλεπε τα ακόλουθα:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1)Την επαναφορά του θεσμού της Πτυχιακής Εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές
2) Τη διενέργεια προπεριόδων και εξετάσεων μετά το πέρας των κλινικών μαθημάτων για τους 6οετείς φοιτητές
3)Την εξίσωση των Κατατακτήριων φοιτητών με τους Προπτυχιακούς καθώς και όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε στη Γ.Σ. της Πέμπτης 4-10-12
4) Τέλος της Κατάληψης και άμεσο ορισμό αναπληρώσεων για τα υποχρεωτικά μαθήματα που έχουν χαθεί. Να μη θέσουμε σε κίνδυνο το εξάμηνό μας.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
1) Άμεση λήξη της Κατάληψης και διενέργεια των μαθημάτων κανονικά από τις 17-10-12 και έπειτα
2) Κατάθεση της πρότασης για επαναφορά της Πτυχιακής Εξεταστικής σε Πανελλαδικό επίπεδο
3) Δημιουργία λίστας προτεραιότητας για τους Κατατακτήριους φοιτητές και εφοδιασμό της δανειστικής βιβλιοθήκης με Συγγράμματα που έχουν ως περίσσεια οι έδρες και οι κλινικές της Ιατρικής Σχολής.


Επίσης, κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν από το σώμα 2 ψηφίσματα:

 
1) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ:
Συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) προς:

-υποστήριξη των εργολαβικών εργαζομένων με άσκηση πίεσης προς την Πρυτανεία και συμμετοχή στις δράσεις τους. Κοινοποίηση δήλωσης του ΣΦΙΑΠΘ (αν είναι δυνατόν μαζί και με τη Διοίκηση της Σχολής, όπως και τους υπόλοιπους Συλλόγους του ΑΠΘ) ότι αδυνατούμε να λειτουργήσουμε χωρίς την εργασία τους.

-εύρεση συγκεκριμένων προβλημάτων του νόμου (συγγράμματα, κατατακτήριοι φοιτητές, πτυχιακές εξετάσεις, όριο σπουδών ν+2 κ.ά.) και άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας για την τροποποίησή τους.

-διοργάνωση δράσεων για τα τρέχοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου (πορείες, εναλλακτικές κινητοποιήσεις κ.ά.) για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την κατάσταση του ΑΠΘ και την άσκηση πίεσης προς τους ιθύνοντες.

-ανάληψη πρωτοβουλιών του ΣΦΙΑΠΘ για κοινωνικό έργο (όπως για τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη ανέργων και άλλων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται.)

(Η 1η συνάντηση ορίστηκε για τη Δευτέρα 22/10, στις 5μ.μ. στο Αμφιθέατρο Ανατομείου.)


2) Ψήφισμα σχετικά με τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική και την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής έναντι αυτών.

No comments:

Post a Comment